Szolgáltatások

Teljes körű kenéstechnikai szaktanácsadás


Megfelelő kenőanyag kiválasztása? Technikai probléma? Vagy általános kérdések?

Sokéves tapasztalattal rendelkező kollégáink minden felmerülő kérdésre tudják a választ.Ajánlatainkat a géppark teljes ismerete, üzemeltetési körülmények, felhasználói szokások szerint készítjük. Átfogó piacismeretünk segít a megfelelő minőségű és márkájú kenőanyag kiválasztásában.

Kenőanyag bevizsgálás


A kenőanyag olyan információkat hordoz, amelyekből a gép üzemviteli jellemzőire és állapotára következtethetünk. Rendelkezésre állnak különböző világszerte elterjedt kenőolaj-elemző eljárások, amelyek segítségével meghatározható az olaj elhasználtsága és a berendezés bármilyen természetű károsodása. Számos más meghibásodási forrást is - pl. porból, üzemanyagból vagy hűtőfolyadékból származó szennyeződést - jóval azelőtt felismer, hogy azok következményei jelentős üzemidő-kiesést okoznának. A vizsgálat három lépésből áll:

Mintavétel: A mintavevő edénybe a felhasznált kenőanyag típusának megfelelő mennyiségű mintát kell venni.

Mintaelemzés: A minta vizsgálatát a laboratóriumba való megérkezése napján elkezdik vizsgálni a ma elérhető legkorszerűbb berendezések segítségével. A Laboratórium felszerelését olyan eszközök alkotják, mint például az ICP Spektrométer, Titroprocesszor, CCD Fotométer, Houillon automata viszkoziméter, stb.

Eredmények megadása: A Laboratóriumi jegyzőkönyvet, amely egyaránt tartalmazza az elvégzett vizsgálatok eredményeinek összességét, valamint szakembereink értékelését (szakvéleményét) és útmutatásait 3-6 napon belül rendelkezésére bocsátjuk. Mivel a fémmegmunkálásban használt hűtő-kenő folyadékok szabványos vizsgálatai hosszabb időt vesznek igénybe, ezen termékeknél az elvégzett vizsgálatokról minimum 5 munkanapon belül szolgáltatunk eredményt. KÖLTSÉGMEGTAKARÍTÁS: Világszerte elismerik, hogy a gépek meghibásodásából származó kiadásokhoz képest a bevizsgálás költségei elhanyagolhatók.

Akkumulátor bevizsgálás


Az automatikus gyártás és a szoros minőség ellenőrzés ellenére egy-egy véletlen hiba felmerülhet, melyeknél a cégünknél vásárolt akkumulátort (az akkumulátor és gépkocsi együttes bevizsgálása után) a vizsgálat eredményétől függően Önnek kijavítjuk, vagy azonos típusúval díjmentesen cseréljük. A garanciális igény kizárólag a gyártási és anyaghibából eredő meghibásodásra nyújtható be. Természetes elhasználódás, mechanikai sérülés, a gépkocsi vagy más töltőberendezés által okozott maradandó sérülés, szakszerűtlen beszerelés esetén a garancia nem érvényesíthető. Tilos 24V-os rendszerben az akkumulátor közbülső 12V-os leágazására fogyasztót kötni, mert az egyenlőtlen töltés károsítja az akkumulátort, így ebben az esetben a garancia megszűnik. Nem vállalunk garanciát az alul méretezett nem motortípushoz való üzemeltetés és az ebből adódó üzemzavarok esetén. A vizsgálat a jogos garancia esetén ingyenes. Nem jogos garancia esetén a szakszerviz kiszámlázza Önnek a vizsgálat díját, amennyiben erről előzetesen tájékoztatja Önt.

Környezetvédelmi szolgáltatás


Számunkra fontos, hogy partnereinknek teljes körű szolgáltatást nyújtsunk a termék megrendelésétől fogva a visszamaradt és a környezetre káros hulladékok elszállításáig és megsemmisítéséig! Ezért kérjük, hogy kenőanyagainkat Ön is felelősséggel alkalmazza, így az elhasználódott kenőanyagokat, göngyölegeket, szűrőket, esetleges felitató anyagokat megfelelően gyűjtse, illetve ha azok tárolása már nem megoldható, keressen fel bennünket, hogy elszállíthassuk és megsemmisíthessük! A kenőanyaggal kapcsolatos hulladékokon kívül elszállítjuk elhasználódott akkumulátorát és egyéb veszélyes hulladékát is! A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken.

Veszélyes, de értékes!

A veszélyes hulladékok jelentős része értékkel bíró, hasznosítható anyagokat tartalmaz. Az értékes hulladékok begyűjtése és szakszerű kezelése egyfelől környezetvédelmi-, másfelől gazdasági érdek.

Hulladék akkumulátor átvétel – elszállítás:

Kiemelten foglalkozunk savas ólomakkumulátorok begyűjtésével és hasznosításával, szerződött partnereink segítségével. Egy darab átlagosan 13 kg-os hulladékká vált gépjármű akkumulátorból a szakszerű begyűjtés és kezelést követően 7 kg fémólmot és 3 kg műanyagot nyerünk vissza, míg a kénsav közömbösítésre kerül. Mennyiségtől függően saválló gyűjtőkonténert helyezünk ki díjmentesen, vagy bérleti díj fejében. A hulladék akkumulátorért piacvezető árat kínálunk országszerte. Ha hulladék akkumulátora van, hívja nagy tapasztalattal rendelkező kereskedőinket.

Fáradt olaj elszállítás – felvásárlás

Fontos szolgáltatásnak tekintjük partnereink részére a feleslegessé vált fáradt olajuk átvételét és ártalmatlanítását. Szakértőként készséggel adunk segítséget a szükséges hatósági dokumentációk kitöltéséhez, az elszállítás megszervezéséhez, illetve egyéb környezetvédelmi tanácsadással is állunk rendelkezésre. Tevékenységünk kiterjed az ipari egységekben keletkező olajos hulladékok elszállítására, ennek során saját illetve minősített alvállalkozóink segítségével elszállítjuk a keletkezett fáradt olaj mellett az olajszűrőket, olajos felitató anyagokat is. A begyűjtés és elszállítás ADR előírásoknak megfelelő csomagolásban, a jogszabályban előírt dokumentációval történik.

Cégünk nagyon kedvező paraméterek mellett felvásárolja és elszállítja az Ön cégénél keletkező fáradt olajat és olajos hulladékot. Emellett garanciát vállalunk arra, hogy az átadott hulladék a környezetvédelmi szabályok pontos és precíz betartásával kerül újrafeldolgozásra.

Házhoz-szállítás


Cégünk a megrendelt termékeket, igény és megállapodás szerint házhoz szállítja.