Tökéletes védelem az autógyártók ajánlásával

Szeptember 6, 2018

A MOL Dynamic prémium motorolajcsaládját a MOL fejlesztő csapata az élenjáró járműgyártók – VW-Audi csoport, Mercedes-Benz, BMW, Renault – legmodernebb, nagy teljesítményű, fokozott igénybevételű motorjainak igényei szerint fejlesztette ki.


Ennek köszönhetően a MOL Dynamic szintetikus motorolajai rendelkeznek a gyártók legújabb jóváhagyásaival és maradéktalanul eleget tesznek a legszigorúbb teljesítményszint-követelményeknek is.

Az újabb, hatékonyabb motorok más összetételű motorolajat igényelnek

A járműgyártók a szigorú emissziós normák miatt kisebb méretű, de az új technológiáknak köszönhetően a korábbiaknál hatékonyabb motorokat készítenek, ahol a motorolajat érő erőhatások szinte azonosak a nagy teljesítményű utcai versenyautóknál mérhetőkkel. A motor magas hőmérsékleten mozgó alkatrészei között a hatalmas terhelés pusztán néhány mikrométernyi kenőfilmben adódik át. Létfontosságú, hogy ez a kenőfilm rugalmasan tudjon alkalmazkodni a gyorsan változó vezetési körülményekhez, mert ennek hiányában egy pillanat alatt bekövetkezhet a motor alkatrészeiben a kopás vagy drasztikusan megnövekedhet a súrlódás és a fogyasztás.

Duális kenőfilm a maximális teljesítményért

A MOL Dynamic motorolajok a legkorszerűbb technológiával előállított alapolajok és speciális adalékok kiegyensúlyozott kombinációjának köszönhetően a vezetési stílushoz és a motorüzemhez gyorsan alkalmazkodó, különleges kenőfilmet hoznak létre. A motortípusonként testre szabott motorolaj-formulák duális kenőfilmet alakítanak ki a fémes felületek között, amely normál üzemmódban folyadékfilm formájában biztosítja az alkatrészek tökéletes elkülönítését, extrém terhelések esetén pedig molekuláris védőréteget alkotva gátolja meg a fémek érintkezését. A speciálisan megtervezett védőfilm folyamatosan a motor működési dinamikájához alkalmazkodik és kisebb súrlódást, tökéletes erőátvitelt, valamint kiváló vezetési élményt biztosít.

Az adaptív olaj- és adalékrendszer által gyorsan felépülő duális kenőfilm tovább növeli a motor élettartam kilátásait azzal, hogy minden körülmények között, különösen a motor kritikus kenési helyein – szelepvezérlés, dugattyúk – az extrém hatásoknak is ellenálló védőréteget hoz létre, amely minimalizálja az alkatrészkopást, és folyamatos, megbízható védelmet nyújt a szervizelések közötti időszakra.